Spørgsmål og svar

Hvordan virker behandlingen?
Med en kombination af vores effektive blegegel samt den nyeste teknologi indenfor tandblegning, gør vi det muligt at få lysnet sine tænder med op til 6 nuancer. Der benyttes koldt lys, i stedet for laser, hvilket gør behandlingen særdeles ufarlig.

Den påførte blegegel bliver aktiveret af LED lyset, som vi lyser på tænderne. Hermed startes en kemisk proces, hvor de farvede molekyler oxideres og dermed nedbrydes.

Der er således ikke tale om en egentlig lysning af selve emaljen, men snarere en nedbrydning af de farvede molekyler, der har aflejret sig i tandemaljen. Således kommer din oprindelige hvide tandemalje frem efter misfarvningerne er blevet fjernet.

Hvem kan få en tandblegning?
Du skal have normal tandhygiejne, for at være egnet til tandblegning. Personer med tandkødsproblemer eller slidt emalje er ikke egnede til tandblegning.
Det kan hverken be- eller afkræftes om tandblegning er skadelig under graviditet, men grundet usikkerheden fraråder vi gravide og ammende fra at få foretaget tandblegning.

Er der noget jeg skal være opmærksom på efter behandlingen?
Indtagelse af farveholdige drikke- og madvarer samt tobaksrygning frarådes de første to dage efter behandlingen, da tandoverfladen er særlig modtagelig for indfarvning i denne periode. (farveholdig mad og drikke er for eksempel rødvin, kaffe, karry, rødt kød osv). Du må gerne indtage mad, som ikke er farveholdig (kylling, ris, mælk osv.) Dog skal du vente en ca. en time efter behandlingen, før du indtager nogen form for mad/drikke.

Hvis du alligevel ønsker at indtage farveholdig mad, kan vi behandle dine tænder med Nano Seal, som forsegler din tandblegning i tre uger efter, og sikrer at dine tænder ikke optager farvestoffer.

Kan der forekomme bivirkninger?
Der kan forekomme øget følsomhed og isninger i tænderne efter tandblegning. En del vil opleve øget følsomhed overfor varme eller kolde madvarer. Denne øgede følsomhed fortager sig et par dage efter behandlingen. Der er ikke nogle varige bivirkninger forbundet ved vores tandblegningsmetode.

Bleges kroner og plastfyldninger?
Som hovedregel bliver kroner og plastfyldninger ikke bleget i samme grad som tænderne. Man kan forvente at de bliver to-tre nuancer lysere, men er ikke en garanti.

Hvilke stoffer indeholder blegegelen?
Vores gel indeholder stoffer, der er blevet brugt til tandblegning i årevis. Den unikke formel består af: 1,2-propylenglycol, glycerin, troldnød (vinterhassel), D-limonen, poloxamer 407, Natriumperborat monohydrat, vinsyre, menthol, EDTA, natriumbikarbonat.

Hvem udfører behandlingen?
Vores personale har alle gennemgået kurser i tandblegning. Du er i trygge hænder hos vores professionelle personale, der vil sørge for at du får en god oplevelse.

Hvor længe holder tandblegningen?
En tandblegning er ikke permanent, da indtaget af farveholdige fødevarer, vil aflejre sig i emaljen igen efter tandblegningen. Det fine, hvide resultat kan vedligeholdes med en ny blegning, når du finder det nødvendigt. Hvor lang tid, tandblegningen holder, afhænger meget at forbrugsvaner og tandhygiejne. Med god mundhygiejne og et moderat indtag af farveholdige drikkevarer kan en blegning holde op til to år.

Tandblegning i Aarhus - Book en tid hos os Se ledige tider